Мъжът, който по време на тичане из по- дивите места на Колорадо бе нападнат от пума и я задуши с голи ръце, за да се спаси, даде интервю за уникалния случай.

Историята на Травис Кауфман обиколи цял интернет. Той описва как се движил из планината, когато чул шум от чупене на клонки. Обикновено не обръщал внимание на подобни неща, но в случая се страхувал да не бъде изненадан от диво животно.

За негово съжаление, точно това се случило. За секунди пумата се нахвърлила върху него и последвала около триминутна битка на живот и смърт.

31 годишният Трафис разказва: „Тя се нахвърли към лицето ми, затова поставих ръцете си така, че да образувам някакъв вид блокировка, в този момент тя захапа едната ми ръка и започна с нокти да дере лицето и врата ми.“

Пума нападна мъж, той я удушиДокато мъжът тичал бил нападнат от дивото животно

„Понеже наскоро си взех котка, знаех че задните нокти са много опасни, когато такова животно атакува. Бях много притеснен, когато усещах ноктите на краката на пумата се впиваха в стомаха и слабините ми. Успях да се извъртя таха, че да поставя крака си на врата й… И стъпих на врата й с десния си крак и бавно, след няколко минути помислих, че се приближавам към края, тогава пумата отново започна да ме драска, като ми нанесе още няколко рани, след още около няколко минути тя спря да се движи“.

Превод и редакция: Trafficnews.bg