Израелските военни съобщиха, че над централната част на Израел снощи са прозвучали сирени за въздушна тревога, след като са били идентифицирани около 5 изстреляни от Ливан ракети, преминаващи на територията на страната, предадоха Ройтерс и БТА. Според военните някои от ракетите са били прехванати от израелската противовъздушна отбрана, а останалите са паднали в незаселени райони. Не са били направени промени в указанията на вътрешното командване на Израел.

Ливанското движение "Хизбула" заяви, че е нанесло ракетна атака срещу израелска военна база, разположена в предградие на Тел Авив, съобщава АФП.

Уточнява се, че това е базата "Глилот" на военното разузнавателно звено 8200. 

Израелските отбранителни сили съобщиха, че по време на атаката от Ливан са били изстреляни пет ракети.

"Някои от тях бяха прехванати от израелските военновъздушни сили, а останалите паднаха на открито", казаха военните в телеграм канал.

Припомняме, че ракетите на "Хизбула" удариха третия по големина град в Израел Хайфа ден по-рано, на първата годишнина от войната в Газа.

Подкрепяната от Иран "Хизбула", съюзник на "Хамас", палестинската въоръжена групировка, която се бори с Израел в Газа, каза, че е атакувала военна база южно от Хайфа с ракети "Фади 1" и е предприела нова атака срещу Тиберия, на 65 км от нея.

Непрестанно ескалиращият конфликт породи опасения, че Съединените щати и Иран ще бъдат въвлечени в по-широка война в региона.

Израелската полиция потвърди, че ракети са ударили Хайфа, както и голямо пристанище, а местните медии съобщиха, че там са ранени 10 души.

В изявление на израелските военни се казва, че пет ракети са били изстреляни към Хайфа от Ливан и по тях са били изстреляни прехващачи. "Идентифицирани са паднали снаряди в района. Инцидентът се проучва."

Според израелското изявление, 15 други ракети са били изстреляни от територията на Тиберия в северната Галилея на Израел, някои от които са били свалени. Израелските медии съобщиха, че още пет ракети са ударили района на Тиберия.