Лекарят, който миналата седмица е развеждал руския президент Владимир Путин из главната болница в Москва за пациенти, болни от Ковид-19, е диагностициран с новия коронавирус, съобщи днес руската телевизия "Россия 24", цитирана от Ройтерс.

Доктор Денис Проценко потвърди, че е дал положителен резултат на теста, предаде ТАСС. На страницата си във Фейсбук, той написа, че се чувства добре, изолирал се е в кабинета си и работи дистанционно.

Във вторник миналата седмица Путин посети болницата "Комунарка", където разговаря с Проценко. На телевизионни кадри се вижда, че по време на разговора двамата са без предпазни средства. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че руският президент редовно се подлага на тест за коронавирус.

"Редовно се тества. Всичко е нормално", каза Песков по повод публикациите за заразения главен лекар в болница "Комунарка". Мерките за самоизолация на населението заради коронавируса се разпростряха днес в десетки руски райони. Същевременно руските депутати побързаха да приемат строги санкции в случай на нарушаване на правилата за изолация, предаде Франс прес, цитирана от dnes.bg.