Улично куче на име Ном Сот (Мляко) в тайландската провинция Чонбури спасило живота на новородено момиченце, което майката изхвърлила в помийна яма, съобщи електронната версия на вестник Bangkok Post.

Бялото квартално куче, живеещо на една от улиците на охраняваното вилно селище Pattana Villa, пред очите на местни жители измъкнало от помийната яма завитото в чаршафи новородено бебе, заради което се сбили две други кучета и го отнесло към хората.

Жителите на селището взели спасеното момиченце и извикали спасителен екип. Детето се отървало с дребни нахапвания и е откарано в болница.

Според информация на местната полиция, в записите на камерите за наблюдение, инсталирани в селището, са открити няколко кадъра с изображение на жена, която по всяка вероятност е майка на захвърленото бебе. Полицията я издирва, за да й предяви обвинение в опит за убийство.

Куриозно е, че информацията за спасеното бебе от кучето, се намира точно над публикация за британската принцеса Шарлот Елизабет Даяна. Като начало и двете бебета стартират с невероятен късмет в живота.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg