Президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин приключиха срещата си на върха в Женева, обявиха от Белия дом.

Двамата разговаряха общо близо четири часа, отначало в тесен формат, а след кратка почивка, в разширен състав с делегации. Очаква се Байдън и Путин да дадат пресконференции, преди да напуснат вила "Ла Гранж".

На пресконференция след срещата руският президент Владимир Путин заяви, че двамата са се договорили за връщането на посланиците на двете страни на местоработата им, съответно в Москва и Вашингтон, предадоха световните агенции.

"Що се касае до връщането на посланиците на тяхната месторабота, в Москва съответно американския посланик и във Вашингтон съответно руския посланик, ние се договорихме, че този въпрос е решен", заяви Путин.

Припомняме, че днес говорителите на президентите поясниха, че срещата няма да бъде лека. 

Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви няколко часа преди срещата Русия-САЩ на високо равнище в Женева в сряда, че темите от широкия дневен ред "са предимно проблемни". Говорител на руския президент Владимир Путин предупреди, че разговорите на Путин с президента на САЩ Джо Байдън "няма да бъдат лесни" или едва ли ще доведат до някакъв пробив, съобщава АП.

 

Срещата в Женева няма да бъде леснаТози ден не може да стане исторически и не бива да очакваме пробиви, каза говорителят на Путин