Общият брой на заболелите от пневмония, предизвикана от новия тип коронавирус в Китай, достигна 11 791 души, а починалите станаха 259 души, съобщи Държавният комитет по здравеопазване на Китай. В тежко състояние са 1795 пациенти, а 243 са изписани от болниците.

През изминалото денонощие са регистрирани нови 2102 случая. Отделно в Хонконг са потвърдени 13 случая на заразата, в Макао 7, на остров Тайван – 10 случая. Преди бе съобщено за 9692 заболели и 213 починали.

В същото време американското правителство обяви извънредно положение в общественото здравеопазване заради епидемията от коронавируса в Китай и съобщи, че временно забранява влизането в САЩ на чужди граждани, които може да представляват потенциална опасност, предаде.

От неделя американските граждани, пътували до китайската провинция Хубей в последните две седмици, ще бъдат поставяни под задължителна 14-дневна карантина, каза министърът на здравеопазването и социалните служби Алекс Азар на брифинг с журналисти в Белия дом.

Правителството ограничава също полетите от Китай до седем американски летища. Всички самолети от Китай ще бъдат насочвани към нюйоркското летище "Дж. Ф. Кенеди" и летищата в Чикаго, Сан Франциско, Сиатъл, Атланта, Хонолулу и Лос Анджелис, уточнява Франс прес.