4,5 милиона долара ще бъдат отпуснати от ООН за ивицата Газа. Помощта е в допълнение на вече отпуснатите 14,5 милиона долара. Средствата идват след като бе обявено прекратяване на огъня между Израел и "Хамас". Това съобщи говорителят на генералния секретар на ООН Стефан Дюжарик.

Междувременно първите конвои с хуманитарна помощ пристигнаха в Газа. Хиляди палестинци се върнаха по домовете си, за да намерят сцени на опустошение. Властите заявиха, че възстановяването може да отнеме години.

Световната здравна организация призова за създаването на коридори за евакуиране на ранените хора.

Над 250 души бяха убити по време на продължилия 11 дни конфликт, повечето от тях в Газа. Над 100 от жертвите са жени и деца. Израел твърди, че над 225 са убитите палестински бойци.

13 са жертвите от израелска страна, сред които 2 деца. В Южен Израел жителите празнуваха примирието, но мнозина изразиха загриженост, че нов конфликт в региона е само въпрос на време.

Камиони на различни хуманитарни агенции, включително свързаните с ООН, започнаха да доставят необходимите лекарства, храна и горива в Газа, след като Израел отвори отново пропускателния пункт Керем Шалом.