Обратното броене до брекзит започна. В края на тази седмица разводът между Брюксел и Лондон ще е факт. А от началото на годината от агенциите посредници за работа във Великобритания отчитат бум на българи, търсещите заетост на Острова. Повечето желаещи са извън столицата Лондон.

Великобритания да излезе от ЕС. От фирмите успокояват – до края на 2020 г. няма да има промяна в процедурите, документите или изискванията за работниците, разказва БТВ. 

Бъдещите студенти признават, че в други европейски страни няма разнообразие в предлаганите програми. На Острова обаче има, които са и на високо ниво. Британските университети също полагат усилия, за да задържат качествените младежи.

През последните години все повече вузове предлагат ускорени 2-годишни бакалавърски програми, които спестяват разходите за 1 година.

От консултантските фирми за висше образование са категорични, че начинът, по който се кандидатства за студентски заеми, остава същият. Единствената новост е, че при заминаване, студентите трябва да направят регистрация за уседналост. Всичко това важи до края на годината. Дотогава Лондон и Брюксел трябва да се споразумеят за отношенията си след развода. Експертите не вярват да има кардинални промени след това, но брекзит има потенциала да изненадва.