Германският в. "Билд" публикува стенограма от аудиозаписа на фаталния полет на самолета "Джърмануингс", който бе разбит от втория пилот със 150 души на борда. Записът е от първата черна кутия на самолета, най-важните моменти от който вече бяха разкрити от френската прокуратура.

Смразяващата стенограма започва с думите на капитана Патрик Сондхаймер, който се извинява на пътниците за 20-минутното закъснение на излитане от Барселона, като обещава да компенсира по време на полета за Дюселдорф.

В следващите 20 минути двамата пилоти си бъбрят спокойно. В един момент вторият пилот Андреас Лубиц казва на капитана, че може да го замести в управлението, за да може той да отиде до тоалетната, тъй като не успял да направи това в Барселона. След 2 минути капитанът наистина става и излиза, а Лубиц заключва вратата на пилотската кабина.

После се чува как от диспечерската кула в Марсилия се опитват да се свържат със самолета. Отвън се чува тропане, а после и блъскане. "Отвори проклетата врата", крещи капитанът, но Лубиц не издава нито звук.

В 10,35 часа капитанът започва да блъска по вратата с метален прът. "За бога, отвори вратата!", крещи той.

90 секунди по-късно алармите в пилотската кабина се включват: "Земя! Вдигни се! Вдигни се!" Отвън капитанът продължава да крещи. Чуват се писъци на пътници.

В 10,40 самолетът закача планината с дясното си крило. Чуват се последни писъци откъм салона, а после настъпва тишина.

За друг инцидент от тази сутрин на самолет при кацане - ЧЕТЕТЕ ТУК

TrafficNews.bg