Кралица Елизабет и кралското семейство се отнасят различно с Хари и Меган, спрямо останалите членове на родата, съобщиха самите те в специално изявление на сайта си, пише "Дейли мейл".
 
Източници в двореца твърдят, че двойката има предвид принцеса Беатрис и принцеса Юджийн. 
 
"Въпреки че не е прецедент други кралски особи да си търсят работа на пълен работен ден извън кралската институция, за херцогът и херцогинята на Съсекс е въведен 12-месечен пробен период и редица рестрикции", пишат Меган и Хари в съобщението.

След оттеглянето си като старши членове на кралското семейство двойката беше лишена от привилегии и от възможността да имат представителни задължения от името на Кралицата. Принцесите Беатрис и Юджийн - дъщери на втория син на Кралицата - принц Андрю, и съпругата му Сара Фъргюсън, не се считат за старши членове на кралската династия, и затова не са ангажирани на пълен работен ден с кралските задължения. Напротив, двете принцеси, които са 9-та и 10-та по ред за трона, работят на пълен работен ден.

Принцеса Беатрис, работи в частни фирми като бизнес консултант. Принцеса Юджийн пък работи като управител на швейцарската галерия за съвременно изкуство. В момента сестрите много рядко присъстват на кралски събития, но ежегодно са гости на годишните градински партита, които Кралицата организира. 

В изявлението на Меган и Хари се казва, че принцът остава 6-ти по ред за трона и ще запази военната си титла, както и, че все още имат право на лична охрана. По неофициални сметки сумата, която се очаква да се подели поравно между Великобритания и Канада за охрана на младото семейство, възлиза между 3 000 000 и 6 000 000 паунда. 

Според множество експерти и тълкуватели на кралските изяви, това е поредната PR-акция на Меган и Хари.