Отново ескалация на напрежението по границата между Турция и Гърция. Гранати със сълзотворен газ бяха изстреляни от турската страна на оградата към гръцка, в района на Кастаниес.

Кореспондент на Ройтерс съобщава, че гръцките сили са използвали водно оръдие в опит да разпръснат хора, струпващи се на границата. Последвал е залп от сълзотворен газ от турската страна. Според представител на гръцкото правителство по този начин турските части помагат на мигрантите да пресекат границата.

Бежанците не искат да живеят в България, защото е бедна. Това каза журналистът Мажд Алгафари в ефира на Bulgaria On Air във връзка с бежанската вълна на границата на Турция и Гърция. По повод вчерашната среща, провела се между Путин и Ердоган, Алгафари коментира, че Русия не я интересува за бежанците тръгнали към Европа като подчерта, че никой не се е опитал да разговаря с Путин за този проблем.

Според него бежанците ще се приберат по родните си страни, защото нито Гърция ще ги допусне, нито Турция. Той припомни, че тежката вълна на мигрнати е започнала още през 2013 г. Алгафари добави, че за 7 години Европа не може да вземе едно общо решение за проблема с бежанците.