Докато опостушителни пожари продължават да вилнеят в Амазония, в от изпепелените региони на джунглата, единственият признак на живот са… змии.

Шест са вече щатите в Бразилия, които поискаха помощ от армията, за да се справят със стихиите, бушуващи в горските части.  Вчера бразилският президент Жаир Болсонаро подписа заповед, с която позволи на военните да участват в противопожарните работи, съобщи агенция „Ройтерс”.

Амазония е най-голямата тропическа джунгла на планетата, а мащабите ѝ са едно от предполагаемите оръжия в борбата срещу климатичните промени.

Бразилия търси помощ от военните за справяне с бедствието в АмазонияПовече от 40 000 войници са на разположение в борбата с пожарите 

Екозащитници обявиха, че причина за рекордните пожари са фермери, които умишлено палят горите, за да освободят място за добитъка си.

Крайнодесният президент Болсонаро разгневи опозиционните лидери, след като обясни, че неправителствени организации стоят зад пожарите, за да свалят доверието в неговото управление. 

Въпреки това, преди няколко дни, държавният глава призна, че фермери може да имат общо със стихиите.

Унищожаването на Амазония би било пагубно за цялото човечествоВижте един от най-красивите райони на Земята