Дрон удари военен склад в Русия, евакуират град Торопец

18.09.2024 08:31 1123 0
Дрон удари военен склад в Русия, евакуират град Торопец

Мощни взривове са се чули в руския град Торопец, Тверска област. За тях съобщават руски и украински телеграм канали. Още в началото става ясно, че взривовете са сериозни и напомнят на детонации на боеприпаси и не може да са от взривове от относително неголемите заряди, с които са заредени безпилотните летателни апарати.

Руски телеграм-канал SHOT пише с позоваване на местни жители, че в Торопец се е чул характерния звук от преминаване на дрон, а след това взрив.

Руските губернатори, а и Министерство на отбраната на Руската федерация, по традиция съобщават винаги за свалени украински дронове, а за ударените обекти се посочва, че са пострадали от паднали отломки.

Торопец е разположен в западната част на Тверска област, на около 460 км. от украинската граница. В Торопец и околностите му, според публични данни, са разположени няколко военни части.

Руската редакция на BBC цитира изданието "Тверски ведомости", който през пролетта съобщи за среща с наборници, която се е провела в Торопец в "базата на комплексния арсенал за съхранение на войскова част 54169 - ТТ" - това е склад за боеприпаси.

Според съобщенията украински дрон е атакувал същия обект и в началото на май тази година.

Местните власт на Торопец съобщават за частична евакуация на града. В първите съобщения на губернатора на Тверска област Игор Руденя, които са лаконични, има изписани много удивителни знаци. Съобщава се за масирана атака на безпилотни летателни апарати, но без да се дава бройката им.

"Уважаеми жители на Торопец. Градът е в частична организирана евакуация. Ситуацията е под контрол. Районната администрация призовава жителите да не публикуват кадри от мястото на катастрофата на БПЛА в името на общата безопасност!", вече е публикацията на страницата на администрацията на общински район Торопец само с един удивителен знак.

Местните власти също така са открили гореща телефонна линия.

Достоверна информация за жертви и разрушения в Торопец все още няма.

Тверска обалст е петата руска област, от които тази нощ идват съобщения за атака на украински дронове. Преди това такава информация дойде от граничната Брянска област, както и от по-отдалечените Смоленска, Тулска и Орловска области.

Първите съобщения от там гласят, че са свалени 23 безпилотни летателни апарати, като разрушения и пострадали няма.

Губернаторът на Брянска област съобщи за 14 дрона, на Смоленска област, Василий Анохин - за седем дрона, свалени над градовете Елня и Рослав, като при падането на отломките няма нанесени щети и пострадали хора. Губернаторът на Орловска област Андрей Кличков и властите в Тулска област обявиха за два свалени дрона, по един във всеки регион. Те също утвърждават, че жертви и разрушения няма.

 

Изпрати новина