Котка е стоплила сърцата на медици, след като отишла в болница, за да потърси медицинска помощ за малките си котенцата. И персоналът се втурнал да помогне.  

Трогателната история се случила в болницата в квартал Карабалар в Измир. След като прегледали котенцата, лекарите и медицинските сестри констатирали, че животните страдат от очна инфекция. Те веднага откарали котенцата и тяхната майка до ветеринарна клиника, за да се уверят, че животните ще получат адекватни грижи. 

Медицинска сестра, приложила капки за очи, за да помогне за лечение на инфекцията на едно от котенцата. Пред местни медии един от здравните работници, че след като са оказали необходимите грижи на децата, те нахранили и напоили котката майка. 

„Когато започнахме да приемаме пациенти сутрин, тя се появи с котенцата си. Тя помоли за помощ, мяукайки дълго време. Бяхме шокирани. При внимателен преглед видяхме, че котенцата не са в състояние да отворят очи поради инфекция. Консултирахме се с ветеринарни лекари и давахме лекарства, както е описано. Когато малко по-късно котетата отвориха очи, много се развълнувахме“, добавя работникът.