Арестуваха екип на Си Ен Ен, докато предаваше на живо в Минеаполис. Репортерът отразяваше протестите в щата, когато полицията постави белизници на журналиста. След това бяха задържани още двама от екипа на телевизията. Арестът дори бе излъчен на живо в старницата на Си Ен Ен. 

Репортерът Омар Хименес показваше арестуването на протестиращ, когато няколко полицаи го заобиколиха.

"Ние можем да се преместим, където поискате", обърна се той към полицаите, които носиха противогази, каски и шлемове преди да им обясни, че той и екипът му са журналисти. Хименес дори показа прес картата си, но това не му помогна. 

Припомняме, че протестите са във връзка със смъртта на Джордж Флойд, който почина в понеделник вечерта, след като беше арестуван по подозрение в използване на фалшива банкнота. Видео от мястото на инцидента показва служител на реда, който е притиснал коляното си във врата на Флой, който е проснат на земята с белезници на гърба.Протестиращите срещу смъртта на 46-годишния тъмнокож мъж Джордж Флойд палят супермаркети и други обществени сгради в столица на а Минесота. Полиция е изградила плътен кордон към другата част на града, като недопускат метежниците да преминат.

Минеаполис гори! Безредици и метеж в американския град след убийство на тъмнокожСмъртта на 46-годишният Джордж Флойд разпали за пореден път щатите