Единият от четиримата полицаи в Минеаполис, участвали в ареста на починалия Джордж Флойд, е задържан, като обвинен в убийството на тъмнокожия мъж.

Задържаният е служителят на реда, който се вижда на кадри как е сложил коляното си върху врата на Флойд, предаде „Ройтерс“.

Междувременно градът е трети ден под обсадата на гражданското недоволство. Кървави протести бяха провокирани след смъртта на Флойд. Бяха опожарени и разрушени множество сгради, ограбени бяха редица обекти. Опожарено беше и полицейско управление.

В Минеаполис и столицата на Минесота – Сейнт Пол е обявено извънредно положение. Докато отразяваха безредиците, журналисти на CNN бяха задържани. По-рано в петък губернаторът на Минесота Тим Уолц призова за прекратяване на протестите, разтърсили Минеаполис и заяви, че Националната гвардия ще работи за възстановяване на баланса след три нощи на безредици.

Арестуваха екип на Си Ен Ен, отразяващ безредиците в МинеаполисХименес показваше арестуването на протестиращ, когато няколко полицаи го заобиколиха