Американецът Кевин Чарлс Матюс е обвинен в сексуално посегателство към 3-годишно българче по време на полет на „Делта еърлайнс“ от Чикаго до Сан Диего, Калифорния, научи ексклузивно човек на „ШОУ” в САЩ.

Инцидентът се случил на 23 март тази година, а обвинители срещу Матюс са няколко от пътниците на полет 913 на “Делта“. Те свидетелстват, че мъжът на средна възраст опипвал на непозволени места непълнолетното дете, докато то спяло на седалката до него. Самоличността на малкото момченце и семейството му се пазят в тайна, тъй като такива са изискванията на закона за малолетни и непълнолетни жертви на този тип престъпления. По време на пътуването се наложило мъникът да седне до 48-годишния Матюс, тъй като местата на родителите и сестра му, които летели със същия полет, не били до неговото. Майката седяла на същия ред, но от другата страна на централната пътека в самолета, а бащата и сестрата на жертвата на доста по-отдалечен ред и номер на седалката назад в салона. Според агента на ФБР Дъстин Грант, фамилията пътувала на различни номера седалки, защото тръгнали в последния момент. Родителката на детето признала, че използвала момента да си отдъхне, защото била уморена. Тя видяла, че пътникът до сина й се държи много приятелски с него и малкият бил щастлив от това. Майката обаче отрича да е забелязала каквато и да е по-съмнителна близост между двамата, тъй като от мястото си не можела да види къде се намират ръцете на Кевин Матюс. 

Според рапорта на агент Гранд, пътникът от Чикаго дал на 3-годишния малчуган да си играе с неговия таблет и мобилен телефон и започнал да се държи прекалено фриволно с него, свидетелстват в съда две от пътничките, седели зад обвинения в педофилия американски гражданин. Едно от свидетелките с инициали W. I. разказва, че „Матюс изглеждаше пиян и се държеше екстремно приятелски с момчето“, твърди агентът Гранд. Според него жените не останали равнодушни към това, което се случва на седалките пред тях. Те започнали да следят отблизо какво точно кара един мъж на солидната възраст - 48-години, да се държи толкова странно и нетипично. Кевин непрекъснато карал 3-годишното българче да му „дава 5” с ръка и бил въодушевен, че такова малко дете може да говори едновременно толкова добре два езика - английски и български. И други пътници се присъединили към възмущението на двете свидетелки, когато установили, че дланта на американеца била поставена върху гениталиите на малкия пътник, докато спи.

Едновременно с тези си непристойни действия, Матюс следял и какво прави майката на детето. 

Когато вижда как мъжът опипва момченцето, една от жените зад него скача и веднага влиза в конфликт с насилника. Кевин измества ръката си към крака на малчугана, а свидетелката съобщава на майката на жертвата и на екипажа на висок глас какво е видяла. Стюардите от своя страна сигнализират на властите веднага. 

Полицията на летището очаквала обвинения в блудствени действия още на терминала, от където той на мига се сдобил с редица обвинения и е откаран към следствения арест. По време на разпита роденият в Чикаго мъж обяснява, че преди да се качи на полет 913 е пийнал четири-пет чаши вино, „но в никакъв случай не е бил пиян”. Продължил да пие и по време на самия полет, но по думите му – „умерено”. Той отричал през цялото време да е извършвал някакви сексуални помисли и блудствени действия, но накрая склонил, че е възможно  „да е направил неволна грешка”.

Признал единствено пред униформените служители на реда, че той самият е поискал малкият да държи ръката му по време на полета. 

След разпит и на няколко от пътуващите, седели около Кевин, към обвиненията му се прибавили още злоупотреба и опит за сексуален контакт. По-късно е освободен срещу 10 000 щатски долара гаранция. Наложена му е забрана да осъществява какъвто и да е контакт с непълнолетни без разрешение, забранено му е да напуска и щата. На крака му е сложена електронна гривна, която го поставя под полицейско наблюдение и ограничава периметъра му на предвижване. Заради обвиненията за сексуални намерения към 3-годишното българче, Кевин Матюс ще влезе като име и снимка в специализираните сайтове, а повечето работодатели отсега-нататък ще му отказват работа. 

Коментарите на американците в местната преса показват, че те обвиняват до голяма степен двамата родители на малкото момче, които са допуснали такова нещо да се случи. Всеки от читателите недоумява как е възможно майката и бащата да не поискат още на гишето на компанията на летището в Чикаго преиздаване на бордните карти с нови места, при които семейството да бъде настанено заедно. Вторият вариант, който се практикува по време на полети в такъв случай, е да помолят стюардите на „Делта“ да съберат разделените членове на семейството двама по двама – родители и дете. Ако и това не проработи, можело сами да помолят пътници да разменят местата си, обясняват служители на сигурността на американската авиокомпания. 

Районният съд в Юта, където се е приземил самолетът, е освободил Кевин Чарлс Матюс под гаранция, но тъй като обвиненията по законите на Съединените щати се водят федерални, защото престъплението е извършено по време на полет, съдебното дело ще се гледа в окръжния съд на щата. 

Oще новини ТУК

TrafficNews.bg