Момиченце на пет години е било затворено в апартамент цели две години в германски град. То било открито в занемарено състояние и на практика не виждало светлина през цялото време, докато е било затворено в дом в Еберсвалде, на около 50 км на север от Берлин. Този случай стана известен в събота, когато първи го съобщи местното издание Markische Oderzeitung, цитиран от „24 часа“.

Отговорните институции са запознати със съдбата на детето от декември 2019 година. Установено е, че момичето е изостанало във физическо и умствено отношение. Тя е живяла като в „Къщата на Каспар“, напълно изолирана и изключена от външния свят, пише вестникът. Той разказва, че малката в момента се намира под грижите на болница "Емануил" в Бернау.

Тя е приета в "изключително окаяно състояние", според източникът. А Момиче на 5 оставено без светлина и занемарено две години в германски апартамен. Няма данни за тяхното състояние. Вчера не е станало ясно кои са родителите на децата, както и дали те са поставили под опасност децата си, и дали са им навредили психически и физически. "Полицията още не е запозната с причините за този случай", информира говорител журналист на германския таблоид "Билд". Джени Йоргенсен, която е говорителка на Immanuel Albertinen Diakonie, под чиято шапка е болницата, казва, че момичето все още се лекува и не отговори на въпроса каква е диагнозата му и как се лекува. Случаят напомня много съдбата на шестгодишния Денис от Котбус.

В края на 2001 г. момчето е било оставено без храна и вода пред очите на собствените си родители, братя и сестри. Тогава никой не се грижеше за него в семейството му. В крайна сметна детето почина, а майка му скри тялото му във фризер - умрялото момче бе открито случайно три години по-късно, през юни 2004 г., припомня "Билд". Майката, която уби през 2001 годино момчето си и го сложи в сандък, е на свобода 17 години след смъртта на малкия Денис от Котбус (Бранденбург), както съобщава телевизионният канал rbb. Вероятно службите за закрила на младежите не са си свършили и сега работата - в случая с момиченцето, преди Коледа, и не са попречили да се спре нова трагедия. Само през 2018 г. 4 680 деца бяха поети от службите за закрила на младежите в Бранденбург, сочи статистиката.