Потвърдените случаи на коронавирус в Турция вчера станаха 47, след като бяха регистрирани 29 нови случая, съобщи министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа

"Всички тези 29 случая са пряко или косвено свързани със САЩ, Близкия изток или Европа", посочи в Туитър министърът. Контактът с чужди страни ще продължи да представлява риск, предупреди той.

Властите обявиха, че в страната временно се затварят кафенета, спортни и развлекателни центрове, културни институции, преустановяват се и масовите молитви в джамиите, за да спре разпространението на коронавируса.

Турският здравен министър каза също, че Анкара забранява самолетните полети до още шест държави, включително Великобритания и Обединените арабски емирства, с което страните, до които се спират полетите, стават 20.

Междувременно в Македония са регистрирани петима нови заразени с коронавирус. Това съобщи македонският министър на здравеопазването Венко Филипче.

До момента общият брой на заразените в РС Македония с коронавирус е 23. Най-сериозно е положението в град Дебър и Център Жупа.

В инфекциозната болница в Скопие са настанени 14 заразени с коронавирус, съобщи още Филипче.