Лична трагедия или психически проблеми най-вероятно са причина за самоубийството на втория пилот на машината на „Джърмануингс” . Разследващите от германска страна изключват категорично терористичен мотив за свалянето на самолета.

28-годишният втори пилот на самолета Ербъс А320 е свалил най-вероятно съзнателно самолета, с който загинаха 150 души. Това съобщиха разследващите от германска страна преди минути. Андреас Лубиц е на работа в „Джърман уингс” от 2013 година. Той е издържал всички медицински тестове и е завършил с отличен обучението си за пилот. Живеел в Дюселдорф с родителите си, но е родом от град Монтабаур в провинция Райнланд-Пфалц.

Причините за странното му действие не са ясни. До последно обаче той е в съзнание и въпреки това не подава сигнал за помощ. В „Луфтханза” е имало слухове сред колегите му, че младият пилот се е борил с психически проблеми. Ясно е, че той не е бил принуден да заключва първия пилот извън кабината, а е направил това доброволно, потвърди прокуратурата в Дюселдорф.

Пилотът е имал едва 630 летателни часа и е бил сравнително неопитен. Прокуратурата изключи терористичен мотив за действията му и посочи, че летецът никога не е бил подозиран в съмнителни контакти. Знае се също, че пътниците в самолета са осъзнали какво става твърде късно – секунди преди сблъсъка със земята. Виковете им се чуват едва в последния момент.

TrafficNews.bg