COVID-19 обхвана почти всички балкански страни. Вирусът е регистриран в Хърватия, Гърция, Румъния и Северна Македония. Заразата обхваща и още страни в Европа.

Броят на потвърдените случаи на зараза с коронавируса в Германия нарасна днес на 240 - с 44 за едно денонощие, съобщи институтът "Роберт Кох", цитиран от Ройтерс.

За заразени жители съобщават 15 от 16-те германски провинции. Най-засегната е провинция Северен Рейн-Вестфалия със 111 случая, каза институтът, цитиран от ТАСС.

До момента в Германия не е регистриран смъртен случай от коронавируса

Испания обяви, че коронавирусът е взел първата си жертва. Мъжът е починал още на 13 февруари в източната автономна област Валенсия. Направени след смъртта му тестове са установили, че той е бил заразен с вируса. Общият брой на заразените в Испания надхвърля 150.

В Полша съобщиха за първи заразен. 

Най-засегната на Стария континент остава Италия, където за ден бяха регистрирани 27 смъртни случая. Болните надхвърлят 2500 души.

Световната банка ще отпусне 12 млрд. долара спешна помощ. Средствата от Световната банка трябва да отидат за подпомагане на развиващите се страни, които да укрепят здравните си системи, включително да разширят достъпа до медицински услуги

В борбата с епидемията се включи и „Фейсбук“. Социалната мрежа ще публикува безплатно съобщения за ситуацията  и ще премахва фалшивата информация за заболяването.