Като „добра първоаприлска шега" определи премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски намерението, изразено по БНТ от българския евродепутат Андрей Ковачев, да бъде поискано ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Европейската народна партия (ЕНП).

Попитан за коментар на думите на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, че за думи като тези на вицепремиера в правителството на Мицкоски Александър Николоски, трябва да следва оставка, Мицкоски посочи, че Николоски вече е отговорил и че Северна Македония „не трябва да попада в капана на предизборната кампания и реториката, която е част от предизборната кампания в България".

„Съжалявам, че поради липса на сериозна визия, стратегия и проекти главна тема в България искат да бъде (Северна) Македония и македонският въпрос. Пожелавам им успешна кампания и след седми път накрая да изберат стабилно и политическо правителство, с което ние, като македонци, да изградим добросъседски и истински отношения. Това се очаква от добрите съседи и затова съществува Договорът за добросъседство", каза Мицкоски, който в Щип присъства на началото на ремонтни дейности на улица.