Бившият министър-председател и настоящ депутат Никола Груевски, който в момента се укрива от правосъдието в Унгария, подаде оставка като народен представител. Той направи това чрез социалната мрежа Фейсбук, което е още едно свидетелство за неговото неуважение към законите в страната, която доскоро управляваше еднолично.

Груевски се реши на тази стъпка, след като македонският парламент започна процедура за отнемането на неговия имунитет заради неявяване на заседания повече от 6 месеца.

В своя пост в социалната мрежа той твърди, че ще връчи лично оставката си на председателя на парламента Талат Джафери, който в момента е на посещение в унгарската столица.

Груевски управлява Македония авторитарно цели 10 години. Това предизвика криза в страната, която беше изпаднала в дълбока изолация. Масови протести доведоха до неговата оставка като премиер през 2016 г. В момента той се укрива от македонското правосъдие в Унгария.

Груевски от Унгария: Имаше план да ме убият в Македония!Бившият макенодски премиер е категоричен, че единственият му шанс бил да избяга



Снимка: БГНЕС