Той е същински повелител на роклите и е определян като създателят на красота, който облича в своите елегантни тоалети красавиците от почти всички конкурси в страната.

Въпреки че на неговите ръце и въображение се доверяват голяма част от дамите на родния хайлайф, той работи еднакво изящно за всички, защото е дизайнер на всички дами.



Топ дизайнерът от Асеновград Стоян Радичев е модният специалист, който и тази година ще осее с рози пътят на абитуриентките към съвършената визия. 

Освен създател на рокли-шедьоври, той помага на всички свои клиенти да излязат от лабиринта с модни възможности, предложения и капани.

Младите дами, избрали модел на талантливия дизайнер, със сигурност ще се откроят от съучениците и гостите на бала си, защото в своите тоалети той вплита едновременно най-новите световни тенденции и силата на класиката.

Какво съветва топ дизайнерът Стоян Радичев  младите дами, които вече се готвят да минат по червения килим? Седмици преди баловете , той даде интервю за TrafficNews.bg.

- Готови ли са вече роклите на 12-класничките или пикът тепърва предстои?

- По-голямата част от момичетата вече са готови и чакат с нетърпение големия ден.  В последните години подготовката започва доста по-рано , рядкост са абитуриентките, които оставят нещата за последния момент.

- Разкажете ни за актуалните модни тенденции за Балове 2019?

- Смело мога да кажа, че стилът и тази година ще е най-актуалната тенденция. Той е нещото, което никога не излиза от мода. Най-важното е момичетата да запазят собственото си излъчване и характер.

- Кои са цветовете и материите на тазгодишните балове?

- Очертава се доста цветна и разнообразна година, в която най-утвърденото място пак е за класиката. Цвета е черно, а материята – дантела.

- Как стоят нещата, относно мъжката мода?

- Честно казано не съм най-големият експерт относно мъжката мода, но забелязвам, че и при нея има доста нови тенденции, особено относно цветовете.

- Средно какви са цените на тоалетите тази година?

- Цените са много относителни! Всичко зависи от бюджета, който си е определил клиента. Съобразяваме се изцяло с възможностите, защото имаме рокли в различни ценови диапазони.

- Кои са най-честите желания на абитуриентките тази година и откъде черпят идеи?

- Всички идват с идеята да бъдат красиви и различни на бала. Искрено се надявам, че успяваме да удовлетворим желанията им.

- А най-шантавите идеи?

- През годините сме имали доста интересни идеи, като например рокля на героиня от анимационен филм, рокля по рисунки, рокля от кожа и много други.

- Какви грешки най-често се допускат при избора на визия за бала?

- Най-често абитуриентите искат да подражават на известна личност и избират тоалети, които са за сцена, а не за бал или се спират на визия, която ги състарява прекалено.

- Случвало ли ви се е да разубеждавате някои от тях за избора на тоалет?

- Да и то много често, защото нашите клиенти са най-добрата ни реклама. Няма как да допуснем момичетата да не изглеждат перфектно.

- За какви тела за подходящи различните кройки? Налага ли се често да преправяте роклите?

- По принцип дамата дава живот на роклята. Така че, когато я облече и я почувства като своята рокля, кройките отстъпват място. Ако се налага, просто правим необходимите корекции.

- Колко време ви е необходимо, за да измислите и ушиете конкретен модел?

- Много е индивидуално. Понякога идеите ми идват от много прости неща – песен, екскурзия, красива гледка, а друг път просто е необходимо повече време, за да се получи перфектната визия.

- Как трябва да изглежда перфектната абитуриентка през вашата призма?

- Най вече слънчева и усмихната! С премерена доза сексапил, доза блясък, някаква закачка във визията, нещо различно и оригинално.

- Започна и сезонът на сватбите!  Кои са актуалните модни тенденции и предпочитанията на бъдещите булки?

- Булките, за разлика от абитуриентките, които търсят нестандартното, се придържат към класиката. Роклята, тип принцеса, си остава най-предпочитания модел. Стараем се да я пречупваме през нашия поглед и винаги да предлагаме нещо ново и различно.