„Приятели, за мен е чест да донеса у дома купата за шампионската титла на България, спечелена през сезон 2003/2004 от Локомотив Пловдив. Днес от 16:00 часа ще я връча на ръководството и феновете на стадион "Локомотив". Благодаря на премиера Бойко Борисов за съдействието и мигновената реакция”, написа в профила си кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Здравко Димитров.

Възможността шампионската купа на Локомотив ще се завърне у дома, факт тази сутрин в Министерски съвет със съдействието на Бойко Борисов, Красен Кралев и Здравко Димитров.

Купата бе връчена в присъствието на собственика на ПФК Локомотив 1926 Христо Крушарски, който в компанията на Георги Иванов, Христо Бонев и Атанас Узунов, горещо благодари за жеста от страна на премиера.

„Трофеят ще бъде донесен днес на стадиона в 16:00ч. ПФК Локомотив кани всички желаещи, които искат да се докоснат отново до него, да заповядат на стадиона!”, написаха и в официалната страница на Локо.

Припомняме, че по инициатива на Бойко Борисов и Здравко Димитров Локо Пловдив е много близо да вземе на концесия стадиона и терена в Тракия за детска база за символична сума.  От клуба ще заплащат по 100 лева за двата терена, колкото и Ботев и Спартак Пловдив.