Треньорът на Академик Йордан Янков коментира мача с Ираклис във ФИБА Къп. Пловдивчани загубиха и отпаднаха от турнира, като това беше и първият официален мач за тима през този сезон.

"Горд съм от момчетата. Всеки един треньор би бил горд със своя тим, когато отборът му играе с желание, енергия и не се предава до самия край. Ние дадохме всичко от себе си. На този етап това са ни възможностите. За съжаление за втори пореден път във важен мач, след финала и в Балканската лига, ни се контузва основен състезател. Миналият сезон беше Васко Бачев, а сега Робертс Фрейманис, който направи много силен дебют, изкълчи глезен и не успя да продължи. Няма от какво да съм недоволен и вярвам, че ще успеем да се развием в правилната посока", заяви Янков.

"Може би щеше да е по-различно, ако мачът се играеше, след като бяхме започнали сезона в НБЛ, но и те бяха в началото на подготовката си. Щеше да е много по-добре за нас, защото закъсняхме със селекцията. Имаме да работим върху много неща. За нас е предизвикателство да играем с такъв дълъг играч като Неманя Бешович и ще трябва да се нагласяме. По време на сезона ще видим какво ще е положението и ако трябва ще вземем нови. На този етап това е състава за сезона и аз вярвам в момчетата. Робърт Георгиев ще бъде готов за игра в края на ноември или началото на декември. Надявам се контузията на Робертс Фрейманис да е лека", каза още треньорът на Академик.