България изигра на слабия си мач от тазгодишната Волейболна лига на нациите при жените. Националките отстъпиха с 0:3 (15-25, 13-25, 15-25) пред Канада във втората си среща от втория турнир, който се провежда в Хонконг.

Поражението в Китай дойде експресно, като срещата продължи малко повече от час.
Лоренцо Мичели избра да стартира с Елена Бечева, Борислава Съйкова, Радостина Маринова, Мария Йорданова, Петя Баракова, Мира Тодорова. Двубоят бе изключително важен за тима ни в борбата да запази мястото си в турнира, но допуснахме пета поредна загуба. До момента имаме само една победа – срещу Хърватия.

В днешната среща българските волейболистки направи изключително много грешки (20) и нямаха успех в нападение. В същото време канадките изиграха двубоя си блестящо и записаха 13 блокади срещу нас.

Срещата започна ударно за отбора на Канада, който бързо натрупа комфортна разлика. Вторият гейм започна с 6 поредни точки за тях, но нашите момичета успяха да върнат до известен степен интригата с добри отигравания на Ивета Станчулова, която се присъедини по-късно към тима в Азия и замени контузената Паскова. Разликата от 3-4 точки бързо се изпари, като в средата на гейма отново, подобно на първата и третата част, вече бе 9 точки. И трите гейма се развиха идентично.

Нито една от българските волейболистки не завърши с двуцифрен точков актив. Мария Йорданова има 9 точки, а Станчулова се включи със 7.

От канадките най-резултатна в мача бе Киера Ван Рик с 15 точки.

Това е втора поредна загуба на България срещу този тим, като запазваме положителната статистика в съперничеството ни – имаме 4 победи. Последното поражение дойде в края на миланата година на Световното първенство (1:3).

В петък българките, водени от Лоренцо Мичели, излизат срещу домакина Китай. Началото на срещата е 15:30 ч.