Волейболните националки Христина Вучкова, Елица Василева и Гергана Димитрова говориха след загубата и отпадането на осминафиналите от Швеция на Европейското първенство в Пловдив.

"Не ни достигна късмет, може би и малко концентрация. Радваме се, че хората бяха винаги до нас и ни подкрепяха в най-трудните моменти. Благодарим им. Изпуснахме мача, изпуснахме момента. Не мисля, че подценихме Швеция. Отборът им има страхотни състезателки, които не очаквахме да се разиграят по този начин. Изненадахме се от нашите грешки и несигурността, която последва в мача. Явно напрежението ни дойде в повече, но това не може да бъде оправдание, защото ние знаехме срещу какво сме изправени", коментира Христина Вучкова.

"Бих искала да се извиня на всички хора, които ни подкрепяха, както в залата, така и пред телевизорите. Разочаровахме себе си и очакванията на всички. В никакъв случай не сме подценили Швеция. Не знам дали се забеляза колко тежко ни беше физически. Не е единствената причина, но е такава, която оказва влияние. Лично за мен, днес беше непосилно да издържа физически", заяви Елица Василева.

"Наистина е трудно. Нито за момент не сме си представяли развръзка като тази. Въпреки това трябва да не се предаваме и да продължим да работим. Наистина малшанс и понякога играе лоша роля да завършиш първи в групата, да дойде по-слаб противник, който е на друга земя, не е домакин. Играеха освободено, а ние имахме какво да загубим", каза Гергана Димитрова.