Мъжкият отбор на Локомотив Пд се завръща във волейболния елит на България! Това стана ясно, след като клубовете от Суперлигата решиха броят на участващите отбори да бъде увеличен от 12 на 16. Това означава, че Локомотив, който е втори в Източната Висша лига и е подал заявка за участие, отново ще играе в елита на страната след дълго прекъсване. Другият пловдивски отбор - Виктория Волей, ще продължи да развива плодовитата си школа във втория ни волейболен ешелон.

Имаше предложения отборите в Суперлигата да останат 12 или да бъдат 14 или 16. В крайна сметка клубовете взеха решение да се приеме последният вариант с 6:5 гласа. Предложението ще бъде внесено на предстоящия на 15 юни Управителен съвет на федерацията, който трябва да го утвърди официално.

Аз и целият щаб сме много доволни, това беше нашата цел, имаме капацитетът и възможностите да бъдем конкурентни на най-добрите, заяви за TrafficNews.bg играещият президент на Локомотив и бивш национал Мартин Палийски.

Ето всички отбори за новия сезон в Суперлигата:

Нефтохимик 2010 (Бургас), Хебър (Пазарджик), Добруджа 07 (Добрич), Монтана, Марек Юнион-Ивкони (Дупница), Пирин (Разлог), Левски София, ЦСКА, Дунав (Русе), Черно море (Варна), Арда (Кърджали), Славия, Ботев (Луковит), Берое 2016 (Стара Загора), ПСК Локомотив (Пловдив) и Тетевен Волей (Тетевен).

Ето и регламентът, по който ще се проведе първенството:

16-те тима ще бъдат разделени в две групи - първа осмица и втора осмица. Първите шест от първата осмица и първите два от втората осмица ще играят на плейофи за титлата в Суперлигата. Първите четири тима от крайното класиране в Суперлигата за изминалия сезон – Нефтохимик 2010 (Бургас), Хебър (Пазарджик), Добруджа 07 (Добрич) и Монтана ще бъдат домакини на предварителните турнири, от които ще стане ясно разпределението на 16-те участника в елита за сезон 2020/2021.