Три от основните ни волейболистки Христина Вучкова, Емилия Димитрова и Елица Василева, които станаха част от триумфа на България в Златната Европейска лига в неделя коментираха какво е било изживяването пред bTV.

"Беше неповторимо. Дълго време не бяхме играли пред публика. Тази в Русе беше уникална. Другите отбори бяха доста притеснени заради атмосферата в залата, а нас ни дадоха крила", заяви Емилия Димитрова. 

"Беше много емоционален момент. Самият шум в залата беше странен за понасяне в началото. Като отбор не се бяхме събрали от доста време. Те отсъстваха по щастливи причини, аз - заради контузия. Реално това е нашето първо лято заедно. Не беше най-добрия ни мач финала, но важното е, че спечелихме. Сега ще имаме няколко дни почивка и продължава с подготовката за европейското", каза Елица Василева. 

"Има доста спортистки, които се завръщат след майчинство не сме само ние с Емилия. Силата, която имаш е уникална. Само жена, на която се е случвало такова хубаво нещо, може да потвърди. Тази отговорност я усещам по съвсем различен начин на игрището. Чувстваш се на съвсем друго ниво - ментално, физически. Просто е прекрасно", каза Христина Вучкова.

"Христо Стоичков ни звънеше и след двама мача, пожелаваше ни успех. Беше много мило. Първият път, когато видяхме него, всички бяхме в шок, много щастливи. Когато на другия ден ни се обади на честити, беше много голяма еуфория. Благодарим му за подкрепата", заявиха Елица Василева за подкрепата на Христо Стоичков.