Отборът на Виляреал изненада неприятно Реал Мадрид в гостуването си на "Сантиаго Бернабеу" от 25-ия кръг на Примера дивисион. "Жълтата подводница" се добра до равенство 1:1 и попречи на домакините да се откъснат на 4 точки пред преследвача си Барселона на върха на класирането.

Кристиано Роналдо откри резултата от дузпа в 52-ата минута, но Жерард Морено възстанови равенството в 64-ата минута и така донесе точката на своя тим. Така се стигна до първото равенство за Реал Мадрид от началото на сезона в първенството, като до момента отборът имаше 20 победи и 4 загуби.

Първото полувреме бе доста равностойно, а Виляреал пръв стигна до голово положение, като Джовани дос Сантос изскочи зад защитата и стреля опасно, но имаше и засада. Реал отговори с удар на Лукаш Силва в 8-ата минута. Две минути по-късно Кристиано Роналдо проби от ляво и опита удар от малък ъгъл, но не затрудни вратаря. В 13-ата минута "жълтата подводница" пропусна невероятна възможност да открие резултата.

Жерард Морено овладя прекрасно една топка в наказателното поле и изскочи очи в очи с Икер Касийяс, но стреля в тялото му. При опита за добавка на Мойсес Гомес Даниел Карвахал с глава изчисти пред голлинията.


Постепенно Реал овладя инициативата и до края на полувремето по-интересните събития бяха пред вратата на гостите. В 29-ата минута центриране на Марсело опасно се насочи към вратата и мина близо до гредата. Минута по-късно след центриране от корнер Гарет Бейл стреля с глава, но отново неточно. В 34-ата минута и Рафаел Варан имаше шанс след корнер, но и неговият удар премина на сантиметри от гредата. В 43-ата минута пък центриране на Гарет Бейл "кацна" на напречната греда.


Второто полувреме започна със силен натиск на Реал. В 47-ата минута Роналдо стреля силно и Серхио Асенхо трябваше да се намесва решително. В 52-ата минута пък домакините си спечелиха дузпа след като Ерик Бертранд задържа Роналдо в наказателното поле, а португалецът хладнокръвно реализира от бялата точка за 1:0. След гола "белият балет" заигра дори още по-нападателно и с пропуски пред вратата на съперника в рамките на няколко минути се отличиха Роналдо и Бейл. Гостите обаче показаха, че не са се предали и първо в 59-ата минута Хауме Коста стреля опасно от воле, а в 64-ата минута "жълтата подводница" стигна и до изравняване на резултата. Тони Кроос не се намеси добре пред наказателното поле и позволи топката да стигне до Жерард Морено, който с бомбен шут не остави шансове на Касийяс за 1:1. След това Реал се хвърли в атака и на два пъти Роналдо постави под напрежение Асенхо първо с удар от малък ъгъл, а след това след изстрел с глава, но вратарят на Виляреал демонстрира прекрасен рефлекс и опази вратата си. Гостите пък отговориха с нелош удар на Жоел Кембъл в 75-ата минута.


В 77-ата минута пък Лусиано Вието изскочи зад защитата на домакините, но вместо да отправи голов удар се подхълзна в решителния момент. Минута по-късно играта отново се пренесе пред вратата на Асенхо и отново Роналдо стреля опасно, но встрани. В 84-ата минута Асенхо излезе неразчетено и подари топката на Хесе Родригес, който обаче не успя да я прати в опразнената врата. Две минути по-късно пък Касийяс трябваше да показва рефлекс след страхотен плонж и изстрел с глава на Вието, съобщава Sportal.bg

В допълнителното време Роналдо направи поредния си пропуск с глава от близо и пропусна да донесе успеха на своя тим. В крайна сметка мачът завърши без победител и Реал остава на върха в таблицата с 61 точки, докато Виляреал е на 6-ото място с актив от 45 точки.

TrafficNews.bg