Старши треньорът на Ботев Велислав Вуцов посвети победата с 2:1 над Санкт Пьолтен в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа на Цветан Василев.

"Искам да благодаря на целия отбор за характера, който показа. Доволен съм, че в няколкото неща, за които говорихме, те се постараха да изпълнят всичко. Имахме и недобри моменти, не всичко беше перфектно, но момчетата са със страхотни качества и с желание и дух показаха, че знаят къде са и защо са попаднали и че умеят да бранят честта на този клуб. Видяхте, че имаме лидери и най-радващото е, че младите, които играха за първи път, се справиха прекалено добре. Резултатът 2:1 сигурно не е перфектен, но аз твърдя, че е много по-добър от 0:0, защото противникът по някакъв начин трябва да се покаже на реванша. Убеден съм, че нашият отбор ще излезе на реванша с една идея по-добре. Изключително съм благодарен на цялата публика, че подкрепи отбора и клуба. Надявам се да направим победа и на старта на "А" група в неделя" - заяви Вуцов.

"Посвещавам победата на нашия собственик Цветан Василев. В живота има добри и лоши дни. Надявам се с днешната победа да сме го направили по-щастлив и се надявам да дойде на реванша във Виена. Цветан Василев направи много в името на Ботев. Феновете на Ботев освен, че са в силните моменти с клуба, са до него и в тежките моменти. Убеден съм, че с тази публика, традиция и играчи Ботев няма как да потъне. В никакъв случай не съм изненадан от играта на съперника. В контролите, които наблюдавахме, отборът на Санкт Пьолтен игра по-отворено и по-напред в противниковото поле и очаквах, че ще бъдат доста по-агресивни. Очаквахме, че ще играят в 4-4-2, а те играха в 4-1-4-1, което е далеч по-предпазливо. Нашият проблем бе в началото на втората част, малко се прибрахме, но аз не съм давал такива указания. Мачът мина през перипетии, но на няколко моменти имахме сериозни възможности да вкараме повече голове" - добави треньорът на Ботев.

"Аз знаех, че това е един силов, здрав и организиран отбор. Това е турнирен тим, който знае как да играе в турнирните мачове. Знаех, че ще имаме сериозен противник и в никакъв случай не съм си мислил, че са слаб отбор. Обичам атакуващия футбол и искам да играем по-активно и по-атрактивно. Видяхте, че търсихме атаката през 90-те минути, но далеч не е това, което аз имам като идеи. Искам да играем по-директно и се надявам, че с ден на ден ще променяме образа си като агресия. Ако излезем за 0:0 в Австрия 100% ще загубим, затова ще търсим гол, който да ни донесе успех. Знам, че имаме много скъпи и добри футболисти, които в момента няма как да задържим. Очаквам някои от тези, които не играха днес да играят на реванша. За феновете на Ботев ще кажа една добра новина – има положителна промяна в главите на поне 3-4 футболиста, които имат намерение да останат" - завърши Вили Вуцов.

TrafficNews.bg