Поставената под номер 15 в квалификациите за WTA 1000 тенис турнира в Дубай на твърди кортове Виктория Томова се класира за втория кръг.

Първата ни ракета надделя с 3:6, 6:1, 6:4 над участващата с покана индийка Анкита Раина, която е № 246 в ранглистата, въпреки че губеше с 1:4 в заключителната част. Двубоят продължи 2:22 часа.

В първия сет Томова губеше с 0:3, но успя да върне пробива при 2:3, след което Раина направи нов брейк и после спечели частта.

В следващата 27-годишната софиянка поведе с 5:0 и лесно изравни общия резултат. 

В решителния сет след разменени ранни пробиви индийката направи още един за 3:1, който успя да затвърди. Виктория се концентрира и съумя да върне и този брейк в седмия гейм. В следващия българката отрази точка за пробив и изравни за 4:4. Веднага след това Томова спечели четвърти пореден гейм и вече сервираше за място във втория кръг на пресявките. От 0:30 тя стигна да мачпойнт, който реализира незабавно, пише БНР. 

За успеха Виктория заслужи 20 точки за световната ранглиста, където е №100 сега.

Следващата ѝ съперничка също е от Азия. Това е южнокорейката Сю Джьон Джан, 145-а в класацията, която отстрани втората в пресявките Анна Калинская след 3:6, 7:6(6), 6:2, като отрази мачбол в тайбрека на втория сет.