Виктория Томова получи шанс да дебютира в основната схема на турнира като "щастлива губеща", където жребият ѝ отреди да се изправи срещу Даниел Колинс. Световната номер 9 се радва на най-силния период в своята кариера, като достигна до финала на Аустрелиън Оупън през този сезон.

Днес американката нагледно показа, че е далеч по-класна тенисистка спрямо първата ни ракета и я надигра с 6:0 6:4. Все пак българката може да бъде доволна с представянето си във втория сет, където затрудни максимално именитата си съперничка, но до изненада не се стигна. По този начин Колинс се класира за следващия етап на надпреварата, а там я очаква среща с една измежду Шелби Роджърс и Тереза Мартинцова.

Деветата поставена имаше сериозно надмощие още от самото началото и можехме да видим колко по-мощни са нейните удари спрямо тези на родната ни представителка. Фаворитката пласираше множество уинъри, възползвайки се от късите отигравания на Томова и откриващият сет беше в историята за само 25 минути.

Българката най-после спря негативната си серия и спечели своето подаване, а впоследствие реализира пробив и поведе с 2:0. Отговорът на по-високоранкираната тенисистка се оказа мигновен и равенството беше възстановено, но Вики вече действаше почти безпогрешно и провокираше множество грешки от другата страна на мрежата. Така Томова отново излезе напред в резултата при 4:2, само че оттам насетне не спечели нито гейм повече и финалистката от Мелбърн заслужено продължи напред във френската столица.