Виктория Томова отпадна във втория кръг на "Уимбълдън". Тя не успя да се противопостави на петата в световната ранглиста Мария Сакари от Гърция и загуби с 4:6, 3:6 за 1 час и 16 минути. Двете си размениха по един ранен пробив в първия сет, но гъркинята постигна нов за 3:2 и след това не изпусна преднината си. Във втората част Сакари проби за 2:1 и водеше уверено. Вики спаси четири мачбола в края, но допусна нов пробив, с който мачът приключи.

Последните две седмици са вероятно най-успешните в кариерата на Виктория Томова, която достигна до първия си четвъртфинал на ниво WTA 500 в Ийстбърн, а онзи ден записа престижен успех над опитната Дария Савил и се класира за втория кръг на Уимбълдън. Това беше втора победа за Вики в основната схема на събитие от Големия шлем, като днес тя имаше изключително тежката задача да се изправи срещу световната номер пет Мария Сакари.

Родната ни представителка по никакъв начин не беше респектирана от именитата си съперник и показа равностойна игра в немалки периоди от двубоя, но класата на гъркинята взе връх в решителните моменти и тя се наложи с крайното 6:4 6:3. Все пак Томова има от какво да е доволна, защото изпраща един много положителен сезон на трева и отново се доближи значително до влизане в топ 100. Сакари пък си заслужи място в 1/16-финалите на Уимбълдън, където ще премери сили с ветеранката Татяна Мария.