Виктория Томова се класира за основната схема на US Open като "щастлива губеща" и имаше сравнително добър жребий, тъй като трябваше да се изправи срещу местната представителка Лорън Дейвис, която далеч не е убедителна с изявите си през последните седмици.

Българката хвърли всички сили и имаше реални шансове да отстрани американката, но опитът си каза думата и в крайна сметка Дейвис се наложи с 6:2 2:6 6:3. В следващия кръг тя ще се изправи срещу Виктория Голубич или Бианка Андрееску.

Срещата стартира с по две спечелени подавания от състезателките, но впоследствие световната номер 98 показа далеч по-голяма стабилност от основната линия и не допусна да загуби нито гейм повече в откриващия сет.

Вики Томова обаче се мобилизира, пробивайки в начало на втората част, а оттам насетне изцяло доминираше на корта и заслужено изравни общия резултат. Българската тенисистка продължи с отличните си изяви, като веднага отмъкна противниковото подаване в решителния трети сет, обаче загуби инерцията си и нейното ниво драстично спадна, което позволи на американката да затвори срещата в своя полза.