Най-добрият български баскетболист Александър Везенков и неговият Олимпиакос станаха шампиони на Гърция за втора поредна година. Везенков и Олимпиакос разгромиха своя голям съперник Панатинайкос с 63:35. Реално двубоят не завърши, защото беше прекратен от феновете на Панатинайкос и беше присъдена служебна победа, а за краен резултат беше обявен 63:35. Така Олимпиакос спечели серията с 3:1 победи и вдигна трофея за втора поредна година.

Първата четвърт завърши при 24:15 за Олимпиакос, а втората завърши с 24:11 за гостите.

Феновете на домакините от Панатинайкос бяха бесни още на полувремето, а при 15:9 в края на третата четвърт и резултат 63:35 бесни от представянето на своите привържениците започнаха да хвърлят факли, да чупят залата и се опитаха да нахлуят на паркета. Играчите бяха прибрани, а организаторите трябваше да изпразнят залата.

Това обаче не се случи, след като имаше фенове, които продължиха да безчинстват и не пожелаха да напуснат. 

Над час след мача беше решено мачът да бъде прекратен, да бъде обявена служебна победа за Олимпиакос, а крайният резултат да остане 63:35. 

За Везенков това беше пети трофей с Олимпиакос - два пъти шампион, два пъти носител на Купата и веднъж на Суперкупата. Олимпиакос влезе и два пъти във финалната четворка на Евролигата, а през този сезон загуби драматично финала от Реал Мадрид само с една точка. 

Везенков беше обявен и за MVP на редовния сезон в Евролигата. 

Най-добрият български баскетболист може да премине през лятото в НБА. Той е близо до трансфер в Сакраменто Кингс.