Днес Италия или Швейцария ще се класира за Световното първенство в Катар. България също е замесена, защото играе с швейцарците. 

Реално един от двата отбора трябва да вкарат повече от противника си, за да продължат към Мондиала и да избегнат баражите. 

В Швейцария ни отписаха от двубоя и са убедени, че ще националния им отбор ще вкара нужните голове, за да продължи към Световното. Местните медии припомниха, че в първия мач Швейцария вкара три гола за шест минути в София, както и че Джердан Шакири е играчът вкарвал най-много пъти срещу България. 

В Италия са притеснени, защото тимът вече пропусна миналия Мондиал през 2018-а година именно след загуба от бараж срещу Швейция. Европейските шампиони искат да избегнат баражите и да си осигурят директно класиране. За да се случи това обаче трябва България да вземе нещо срещу Швейцария, или италианците да победят Северна Ирландия с голяма разлика. Италианските медии се надяват България да измъкне поне равенство, а вчера един от най-авторитетните издания "Газето дело спорт" взе интервю и от националния селекционер Ясен Петров, който успокои италианците и каза, че България играе за третото място. 

Разликата между двата отбора е два гола в полза на Италия.