На път ли сме да видим отново съперничеството между Кристиано Роналдо и Лионел Меси? Foot Mercato смята така, тъй като твърди, че обкръжението на звездата на Пари Сен Жермен е приело рекордната оферта на саудитския отбор Ал Хилал за аржентинеца.

Почти сигурно Меси ще изиграе последния си мач за ПСЖ в събота вечер, когато шампионите ще се изправят срещу Клермон Фут на „Парк де Пренс“. Въпреки повторното си интегриране в състава след изненадващото си пътуване до Саудитска Арабия, световният шампион се очаква да напусне парижани след края на сезона, въпреки че следващата му дестинация все още не е известна на 100%

Agence France-Presse съобщи по-рано през май, че Меси е имал устно споразумение да се присъедини към Ал Хилал, въпреки че агентът и бащата на футболиста – Хорхе, отрече за подобно споразумение.

Foot Mercato обаче съобщава, че сделката вече е факт. Според френското издание, в момента е много вероятно Меси да се присъедини към Ал Хилал след изтичането на договора му с ПСЖ на 30 юни. Докато играчът все още мечтае за завръщане в Барселона, Меси вече гледа с по-голям оптимизъм към идеята да се присъедини към лигата на Саудитска Арабия предвид несигурността около финансовото състояние на каталунския клуб.

Ако Меси се присъедини към Ал Хилал, той ще печели по умопомрачителните 1,2 милиарда евро за две години. Това е повече от двойно на това, което Кристиано Роналдо се съгласи да получава в местния съперник Ал Насър. Foot Mercato отива дори още по-далеч, като твърди, че Хорхе Меси вече се дал съгласието на предложението, изпратено от Ал Хилал.

И Меси се запътва към Саудитска АрабияАржентинецът е получил оферта да се присъедини към Ал-Хилал