На 28.02 по случай Тодоровден дебютираха деца от 3 до 5 години в конния спорт на СК „Тракиец”. Андрей Сашев с кобила Либертина стана победител на Конна база „Тракиец” край Житница в деня на празника.  На паркура висок 120 см той победи в оспорвана конкуренция Светлин Иванов с кобила Бел Ами.

Интересното в случая е, че състезателят от отбора - домакин СК ”Тракиец” взе и второто място само, че с другата кобила Балофина. Така Андрей Сашев се окичи с първите две места, а третото остана за представителя на ККС ”Марек”. В най-високото изпитания стартираха 19 коня.

До бараж отидоха 10. Като след призьорите останаха Димитър Камбуров, Мария Николова, Филип Велев, Лин Фунгмарк, която е от Швеция и други. Победителите във всички изпитания бяха наградени с предметни награди, осигурени от "Деликатес Житница", "Калина Екуин", СК "Тракиец" и Областен информационен център.

За гранд прито се връчиха дизайнерски плакети, на които имаше подкова, която да носи късмет на състезателите през цялата 2015 година. Общо на Тодоровден е имало над 80 старта в 4-ри изпитания.

Най-ниското бе за най-младите коне-60 см, след това височината на паркура беше 80 см. Третото изпитание  за утвърдени вече коне, които са стартирали и на други състезания, с височина 1 м. и 1.10 м.Сюрпризът за публиката остана за накрая.

Тогава за първи път пред публика се представиха най-малките възпитаници на отбора-домакин СК „Тракиец”. 3 и 5 годишни деца дебютираха на манежа. Всички те минаха най-ниската дисциплина без нарушения и за всички тях имаше награди. Ясен

Топузлиев, Михаела Донева, Дария Гроцева и Ана-Мария Чомакова показаха завидни умения за възрастта си и очаквано получиха силни аплодисменти от публиката. Съдия на днешните състезания беше Ивелин Вълев, който е национален селекционер към Българската федерация по конен спорт.

Следващият турнир на базата край Житница ще бъде на 21 и 22 март. Входът е свободен за всички желаещи да подкрепят състезателите в този красив и интелегентен спорт.

TrafficNews.bg