Отборът на Беларус взе непреодолим аванс от 2:0 победи срещу България в мача от втория кръг в група "С" за "Фед Къп", неофициално световно отборно първенство по тенис за жени.

Елица Костова загуби от Олга Говорцова с 2:6, 3:6 в първия сингъл от срещата от група I на зона Европа/Африка, който се играе в Будапеща (Унгария).

Костова допусна много непредизвикани грешки в първия сет, в който успя само веднъж да спечели подаването си.

Говорцова взе осем от първите 10 гейма в мача, след което българката заигра по-добре. Костова изравни геймовете, а при 3:3 дори имаше три поредни точки да реализира нов пробив, но не успя, а до края Говорцова взе три поредни гейма и спечели двубоя.

Във втория сингъл първата ракета на България Цветана Пиронкова претърпя поражение от бившата номер 1 в света Виктория Азаренка с 3:6, 6:2, 5:7.

Пловдивчанката пропиля аванс от 4:2 в решаващия трети сет и загуби. Така мачът на двойки е без значение за крайния победител.

С успеха днес Беларус остана на върха в класирането с 2 победи от 2 мача и на практика си осигури първото място, а с това и класиране за полуфиналите. България има една победа и една загуба, а утре играе последния си двубой срещу Грузия.

TrafficNews.bg