ЦСКА претърпя първо поражение в предсезонните си контроли в Турция, след като днес червените загубиха с 1:2 от Рапид (Виена). Австрийците откриха резултата чрез Алер в началото на мача, но до края на полувремето Милисавлевич изравни. През първата част Маркиньос удари и греда, а футболистите на Стойчо Младенов пропуснаха и 2-3 добри възможности за още попадения.

След почивката играта загрубя, а полският рефер показа два червени картона на армейски състезатели - Марин Оршулич и Стефан Николич. Пет минути преди края на двубоя пък Щаркъл вкара втори и победен гол за своя отбор. Австрийците започнаха по-напористо мача и откриха резултата след осем минути игра.

Това стана след добре развита атака отдясно, която завърши с ниско центриране по земя към Алер, който овладя топката и останал очи в очи срещу Дивиш, реализира. След полученото попадение футболистите в червено изнесоха играта в по-предни позиции. Последваха два добри самостоятелни пробива на Тони Силва, които обаче не доведоха до гол. Така се стигна до 14-ата минута, в която Маркиньос изпълни перфектен пряк свободен удар от 27 метра, но шутът му срещна напречната греда и излезе в аут.

В следващите минути двата отбора си размениха по една опасна атака. Първо Рапид създаде напрежение пред наказателното поле на армейците, но защитата в червено се справи. В 24-ата минута ЦСКА отговори с опасен шут на Милисавлевич, който профуча над напречната греда. Три минути по-късно българският тим пропусна отлична възможност да изравни. След грешка в центъра на австрийската отбрана топката стигна до Галчев, който стреля фронтално от 17 метра, но право в ръцете на Марич.

Секунди по-късно последва центриране, след което сантиметри не достигнаха на Галчев да стреля с глава от непосредствена близост. В 30-ата минута нова грешка на футболист от Рапид позволи на Маркиньос да му отнеме топката, но бразилецът сбърка с паса към Галчев, който излизаше сам срещу вратаря. По-добрата игра на ЦСКА след гола на Рапид даде резултат в 37-ата минута.

Центриране на Тони Силва отдясно намери Мисиласлевич, който след удар с глава изравни. Три минути по-късно Милисавлевич преодоля двама противникови футболисти по лявото крило и центрира към Тони Силва, който от своя страна бе на отлична позиция, но изстрелът му с глава от 7-8 метра не намери мрежата на австрийците. След почивката играта бе доста по-постна откъм голови положения. В 65-ата минута Марин Оршулич получи втори жълт и респективно червен картон за фаул в центъра на терена, но на негово място влезе Пламен Крачунов.

Три минути след тази ситуация добър самостоятелен пробив на Венци Василев завърши с негов опасен шут, който профуча покрай горния десен ъгъл на австрийската врата. В ответната атака Рапид също опита шут отдалеч, но Господинов демонстрира добър рефлекс и изби в корнер. В 77-ата минута реферът изгони втори футболист на ЦСКА. Това бе Стефан Николич, който влезе твърдо в краката на съперник. На мястото на черногореца се появи Петър Витанов. Пет минути по-късно армейците пропуснаха отлична възможност да вкарат втори гол.

След заучено изпълнение топката стигна до непокрития Иван Стоянов, който я овладя и стреля, но със сетни сили бранител на Рапид блокира неговия шут. И когато изглеждаше по-вероятно ЦСКА да отбележи второ попадение, се случи точно обратното. В 85-ата минута шут на Щаркел от 19 метра по земя попадна в мрежата на Господинов за крайното 2:1 за Рапид. Това бе четвърта проверка за ЦСКА в Турция, в които червените постигнаха три победи, а днес инкасираха първото си поражение.

TrafficNews.bg