ЦСКА не убеди в първия си мач от Лигата на конференциите. „Червените” записаха нулево равенство срещу литовския Лиепая в София.  В хода на целия мач ЦСКА бе по-дейният отбор, но агресията в играта на столичани не успя да се материализира в попадение, което завързва още повече реванша на „Даугава” след точно една седмица.

Лошата новина за българския отбор е, че при едно от много груби единоборства от латвийския отбор Валентин Антов се оказа с разбита в глава в края на първото полувреме. В следствие на удара защитникът трябваше да бъде закаран до столична болница, за да му се направят нужните прегледи.

Срещата стартира в мудно темпо, като в първите минути двата отбора се опознаваха със своите стилове. В петата минута Хоган опита центриране отляво за капитана Додо, но пасът му беше прекалено дълъг и топката излезе в тъч за "червените". Четвърт час след старта на срещата Йоан Баи направи чудесен индивидуален пробив отдясно и пусна остър пас по земя, а Вячеслав Исайевс изчистив ъглов удар, но опасно край своята врата. При последвалия корнер не последва нищо за столичани.

ЦСКА изпусна най-добрия си шанс в 20-ата минута. Амос Юга даде страхотно подаване зад отбраната на Лиепая за Йоан Баи. Френското крило задмина стража на съперника, но си прати топката прекалено встрани и върна назад за Вилдсхут. Новото попълнение на българския отбор не пожела да шутира с левия крак и потърси подаване към точката за изпълнение на дузпа, където нямаше негов съотборник.

В 25-ата минута пък гостите от Латвия изпуснаха чудесна възможност за реализиране на гол.

В последните минути на първото полувреме бранителят на ЦСКА Валентин Антов получи изключително тежък удар в главата при поредното тежко единоборство с футболист на Лиепая и се наложи да бъде откаран с линейка към болница в София, в следствие на което не успя да доиграе и мача.

На полувремето Любо Пенев направи две промени, като в игра влязоха Пламен Гълъбов и Георги Йомов.

В 65-ата домакините имаха мними претенции за дузпа след мощен диагонален удар отляво на Мазику, но реферът Питър Банкс бе категоричен в решението си, че няма да посочи бялата точка. След повторението пък се видя, че ръката на Кейта от Лиепая бе пред тялото и английският арбитър бе действал правоверно.

В първата минута от добавеното време пък ЦСКА стигна до нов шанс за гол, който не бе оползотворен. Хамза Чатакович овладя в наказателното поле след пас на Мазику, но ударът му с левия крак премина встрани.

Снимка: Гонг.бг.