ЦСКА 1948 тотално надигра и победи с 2:0 Лудогорец в мач от 15-ия кръг на Първа футболна лига. Ивайло Чочев откри резултата в 48-ата минута, а в 81-ата Георги Русев удвои в дебюта на тима на стадиона в Бистрица.

Сред титулярите на домакините се завърна Русев за сметка на младия Ангелов.

Гостите пък бяха без Кирил Десподов, който остана извън групата. В нея от доста време насам попадна Каули, появил се в последните двайсетина минути на двубоя.

Двубоят започна кошмарно за гостите, които останаха с човек по-малко още в 8-ата минута. Тогава Вердон не прецени дълъг пас към Русев и игра с ръка пред наказателното поле, за което получи директен червен картон, тъй като бе последен в отбрана.

Чочев стреля от фаула, но над вратата.

В 28-ата минута Текпетей уцели с топката в лицето главния съдия Георги Димитров при опит да я изчисти и се наложи на лекарски екип да окаже медицинска помощ на рефера.

В 42-ата минута дойде първото чисто голово положение. То отиде в актива на ЦСКА 1948, когато Топузов центрира отдясно към Чочев, който стреля с глава в аут от границата на малкия пеналт.

Първата част завърши с шут в аут на Бастунов, а за 45 минути Лудогорец не отправи нито един изстрел по посока на противниковата врата.

Второто полувреме започна с гол за домакините, които заслужено откриха резултата предвид показаното на терена до този момент. Петров свали с глава към Чочев центриране от корнер, халфът си нагласи топката на левия крак и стреля, а след рикошет в крак на футболист в зелено тя се озова в мрежата на Кахлина - 1:0.

В 52-ата минута подаване на Шоу се отклони в лакътя на играч в червено, но този път съдията Димитров и отговорникът за ВАР Ивайло Стоянов останаха безмълвни и не сигнализираха за дузпа, каквато поискаха разградчани.

В 64-ата минута червените бяха близо до второ попадение след шут на Иванов, но Кахлина някак успя да избие с една ръка, а при добавката Стоянов стреля в аут.

Малко след това положение разградчани извършиха още една принудителна смяна след тази на Текпетей, тъй като Сисиньо се контузи и напусна игра.

Далеч по-добрата игра на червените продължи, а футболистите на Лудогорец започнаха видимо да изнемогват физически.

Логично ЦСКА 1948 стигна и до втори гол. Това стана след поредно спечелено от Симеон Петров единоборство, този път срещу Ману. Последва пас към Чочев, който шутира опасно, но Кахлина изби. Топката попадна в Стоянов, който центрира успоредно на голлинията и Русев без проблем реализира от метър в празната врата.

В 89-ата минута Лудогорец организира първата си по-опасна атака. Каули получи извеждащ пас отляво и опита да намери Ману, но не сполучи.