Труден съперник очаква Григор Димитров във втория кръг на Мастърс турнира в Монреал днес. Най-добрият български тенисист ще се изправи срещу първата ракета на Австралия - Алекс де Минор. Мачът е трети на корт №9, където програмата се открива в 18:00 часа наше време. Срещата на българина се очаква да започне след 22:00 часа българско време.

На старта Димитров преодоля с 6:4, 7:5 канадецът Алекси Галарно. Алекс Де Минор от своя страна елиминира един от местните любомци Денис Шаповалов със 7:5, 7:6(4).

Димитров и австралиецът са се срещали два пъти досега, като си делят по една победа. През 2019 година на осминафиналите на US Open българинът спечели със 7:5, 6:3, 6:4, но година по-късно Алекс взе реванш на полуфиналите в Антверпен със 7:6(4), 6:7(3), 6:4.

Любопитно е, че двамата тренираха заедно преди турнира във Вашингтон в края на юли. 21-ият в световната ранглиста Де Минор е в отлична форма и преди броени дни спечели титлата в Атланта след победа на финала над Дженсън Бруксби с 6:3, 6:3. С това той увеличи на шест трофеите в колекцията си от отличия, спечелени в АТР тура.