Най- силният българин  Стоян Тодорчев се класира трети  в мегатурнира „Стронгмен Шампионската лига“, който се провежда днес в рамките на фитнесизложението FIBO в Кьолн. Това стана след като гигантът от Перущица излезе срещу най- силните мъже на планетата и постави нов световен рекорд в  дисциплината "Капанът", в която състезателите трябва да пренесат на възможно най- голямо разстояние тежест от 350 килограма. Тодорчев е пробягал с тежестите цели 80 метра!

На първо място е Кристоф Раджиковски, а на второ Матиас Белшак. Тодорчев стигна до третото място, въпреки че все още не се е възстановил от травмата, която претърпя в Анталия през ноември. 

Титаните, които днес вдигнаха градусът на напрежението в Кьолн, през юли ще си дадат среща в Пловдив, за кръга от Стронгмен Шампионската лига", който ще се проведе под тепетата. Организатор е Огнян Кръстев - председател на фондация "Славна България". Миналогодишният Стронгмен, бе едно от най- големите спортни събития в града и събра над 5 000 души публика. 

Световният рекорд на Тодорчев гледайте ТУК!

Още новини ТУК

TNS.bg