Българският боксьор в полутежка категория - Тервел Пулев, изигра много силен мач, но в крайна сметка не успя да спечели срещу руснака Сергей Ковальов. Битката в Лос Анджелис показа най-силните страни и на двамата боксьори, но бившият световен шампион показа повече класа и опит, които му спечелиха 10-рундовата битка срещу по-малкия от братята Пулеви. Показателно е обаче, че мачът завърши без директен нокаут.

39-годишнят руснак остави впечатление, че беше по-активният от двамата, показа доста сериозна бързина, движеше се повече и успя да вкара бързи и точни удари с двете ръце. В същото време Тервел, който даде всичко от себе си в своя мач №17 на професионалния ринг, стоеше добре физически, но не успя да отговори на сериозното предизвикателство, което му отправи бившият световен шампион в „лека-тежка“ категория.

В крайна сметка съдиите отсъдиха единодушна победа за Ковальов - 98:92, 98:92, 97:93.

Ковальов започна по-активно двубоя, а Тервел Пулев пробва дясно кроше. Продължиха размени на леви прави удари. Пулев успя да вкара два успешни десни прави удари. Ковальов обаче отвърна с дясно кроше. В края на рунда руснакът вкара два десни удари в тялото на Тервел.

 

Тервел не се беше качвал на ринга над година. Последната среща за бронзовия медалист от Олимпиадата в Лондон през 2012 година беше срещу намибиеца Викапита Мероро. Българинът стопира своя съперник в 9-ия от общо 10 рунда на галата в Дар-Ес-Салаам, Танзания, провела се миналия януари.

Руснакът, който е едва 3 месеца по-млад от българина, не се е качвал на ринга дори по-отдавна. Последният двубой на Ковальов беше на 2 ноември 2019 година, когато загуби с нокаут от Канело Алварес. В двубоя с мексиканската суперзвезда ветеранът загуби и пояса на WBO в лека-тежка категория