Два дни ни делят от официалното начало на олимпийските игри в Токио. То трябва да се случи на 23 юли на традиционна пищна церемония. Но в част от спортовете сблъсъците започнаха.

Първият мач от олимпийските игри в Токио беше по софтбол, а едни срещу други застанаха дамите от Япония и Австралия, предаде БиТиВи. Пичърът Юкико Уено подаде първата топка при успеха на домакините с 8:1 във Фукушима.

Софтболът има огромна популярност в Япония. Той беше върнат в олимпийската програма именно за Игрите в Токио, след като отсъства от тези в Лондон през 2012 и Рио де Жанейро през 2016 г.

След разгрома на японките, се изиграха още 2 мача: САЩ победи Италия с 2:0, а Мексико загуби от Канада с 0:4. Днес (21 юли) стартира и надпреварата във футбола при дамите. По програма ще се изиграят по два мача от всяка група

Българското участие на олимпийските игри започва след церемонията по откриване. В програмата за 24 юли са предвидени мачове и стартове за Сестри Стоеви (бадминтон), Полина Трифонова (тенис на маса), Янислав Герчев (джудо), Дейвид Хъдълстоун (спортна гимнастика), Станимира Петрова (бокс) и Любомир Епитропов (плуване).