София за втора поредна година остана без трофей в трите най-популярни отборни спорта в България - футбол, баскетбол и волейбол. 

През миналата година София за първи път през ХХI век остана без нито един трофей във въпросните спортове. 

Футбол - мъже 

Лудогорец (Разград)

Доминацията на разградчани отново е рекордна, след като тимът спечели за 12-ти пореден път шампионската титла. Това е абсолютен рекорд за България. Реално Лудогорец (Разград) за едва четвърти път не беше сигурен за трофея до последно, защото конкурентът ЦСКА (София) дори беше лидер два кръга преди края. Пропусната дузпа на Турицов обаче промениха нещата, а след тежка среща във Варна завършила с успех с 1:0 за Лудогорец тимът отново спечели трофея за рекорден път. 

Футбол - жени 

Локомотив (Стара Загора)

Очакваше през този сезон НСА (София) да стане отново шампион в женския футбол, но това не се случи и Локомотив (Стара Загора) стана за втори поред път шампион и то по категоричен начин с над 10 точки преднина. 

Баскетбол - мъже 

Балкан (Ботевград) 

Балкан (Ботевград) за втора поредна година вдигнаха баскетболния трофей, след като победи Черноморец (Бургас) с 3:0 успеха във финала за титлата. Най-предно класираният тим от София беше ЦСКА (София), който спечели бронзовите медали. 

Баскетбол - жени 

Берое (Стара Загора)

Берое (Стара Загора) стана отново шампион при жените в баскетбола, а тимът не срещна трудности и спечели финалния плейоф с 3:0 победи срещу Монтана. От отборите от София най-предно завърши Шампион 2006 (София) на четвъртото място.

Волейбол - мъже 

Нефтохимик (Бургас)

Хебър (Пазарджик) изненадващо изгуби титлата в мъжкия волейбол от Нефтохимик (Бургас) след загуба с 2:3 успеха за бургазлии. Най-предно класираният отбор от София беше Левски (София), който завърши на третото място. 

Волейбол - жени

Марица (Пловдив)

Хегемонът в женския волейбол Марица (Пловдив) спечели своя 9-ти пореден трофей, което пък беше абсолютен рекорд в българския волейбол при мъжете и жените. Маричанки надиграха във финалната серия ЦСКА (София) с 2:0 победи. 

Изключението 

Все пак София спечели трофей в баскетбола - Купата на България при мъжете благодарение на Левски, но за втора поредна година остана без титлата в първенствата.