Македонското издание "МКДенес" публикува материал, с който си присвои Димитър Бербатов, Кирил Десподов и Радослав Кирилов. Според изданието тримата са македонци. 

"Факт: Двама МАКЕДОНЦИ поразиха МАКЕДОНИЯ в Скопие", гласи заглавието на "МКДенес". Като мотив се посочват рождените места на двамата български национали - Десподов е от Кресна, а Кирилов - от Симитли. "Без да оспорват националното си чувство, те прекрасно знаят, че по етнос са македонци, както и техните баби и дядовци, родени в пиринския край на Македония. За капак Димитър Бербатов - родом от Благоевград - е наречен Митко Македонеца. "Македонците винаги са били и ще бъдат сила във футбола", пише още изданието. 

То обаче не спира до тук и казва, че Бербатов също е македонец, защото е роден в Благоевград. 

Радослав Кирилов изведе чудесно Кирил Десподов, който пък реализира единственото попадение при успеха с 1:0 в Скопие в понеделник. 

Преди двубоя феновете на Северна Македония освиркаха българския химн, а през цялото време обстановката беше враждебна, а играчите на домакините влизаха изключително остро и постоянно провокираха националите.